Nyt on kuvat kuvattu ja kirja hetken hautumassa jotakuinkin lähes valmiina :) Edistyminen alkoi oikeastaan siitä, kun meidän piti pari viikkoa sitten mennä Laurin kanssa pyöräretkelle Utran saareen. Sitten siinä oli pientä erimielisyyttä, että onko järkeä kantaa kameraa mukana vai ei, jos halutaan käydä uimassa jne. Ajattelin että perhana, nyt sen otan kun en ole koko kesänä oikeastaan kuvaillut.

Noo pyöräiltiin sinne saareen, mut siellä oli teatteriesitys, joten eihän sinne päässyt. Sitten Lauri johdatti meidät Lehmoon päin jotain ihme-reittiä ja tultiin metikkköön onkilammelle tms. Joku eukko otti aurinkoa laiturilla joten turhautuneina mentiin metsäpolkuja pitkin vähäksi aikaa kävelemään. Muistan kun Lauri kysyi että "No, aiotko nyt kuvata täällä vai mitä sä nyt haluut kuvata ja mitä me nyt tehään" Muistaakseni vastasin sille jotain sen suuntaista että en todellakaan aio tällaisessa varjoisassa risukossa kuvata mitään. Pyysin kuitenkin, että se ottas musta pari kuvaa. Laitoin sille kameran asetukset valmiiksi ja otin siitä pari testikuvaa- ja oo! Räps, räps, räps ja mee tonne ja käännä kasvoja tänne ja leuka ylös ja paita pois jne jne. Siellä olikin tooosi kiva valo :) Päästiin me lopulta sinne laiturillekin, mutta ei sieltä mitään matskua irronnut.

Siitä sain sit sellasen luontoteema innostuksen, ja kuvasin parin päivän jälkeen Ainoa niityllä ja järvessä niiden kesämökillä, Lauraa ja Johannaa pellolla ratsastamassa ja Lauria vielä uudestaan. Jokainen kuvausreissu onnistui aika hyvin, käytettäviä kuvia saatiin. Hevosten kanssa oli vaikeinta kuvata, oli hirveesti paarmoja ja kaikenmaailman ököjä, niin ei hepat tykänny pysyä paikoillaan. Mutta loppujen lopuksi olen aika tyytyväinen tähän loppukiriin :)